Building A SysML model

Go down

Building A SysML model

Post  Rabah on Thu May 07, 2009 4:08 am

Bonjour,

There is something that I do not understand in the tool.
I try to create a model by following the guide "SysML Tutorial”. And:

On page 38
In step 82:

“82. Provided Interface select the toolbar icon, click the ctlPrt hand on the ice, move the mouse pointer to the left (see image below that opposite) of the port and then double-right-click. "

I get the “Type Selector" as shown.
But trying to select my interfaces, they do not appear.
In fact, instead of "All interfaces" I have "All Classes". why?
And in "Types" I have "Class", I can not choose "Interfaces".


Note:
When I change the properties of an interface (in "Options" I unchecks "Interface") I get a "Class".
With this change I can see my "Class" in the Type Selector.


Il y a quelque chose que je ne comprends pas dans l’outil.
J’essaie de créer un model en suivant le guide « SysML Tutorial ». Et :

A la page 38
A l’étape 82 :

“82. Select the Provided Interface toolbar icon , click the ctlPrt on the ice part, move the mouse pointer to the left (see image below that opposite) of the port and then double-right-click.”

J’obtiens le « Type Selector » comme indiqué.
Mais en essayant de sélectionner mes interfaces, elles n’apparaissent pas.
En fait, à la place de « All interfaces » j’ai « All Classes ». pourquoi ?
Et dans « Types » j’ai « Class », je peux pas choisir « Interfaces ».


Remarque :
Quand je change les propriétés d’une interface ( dans « Options » je décoche « Interface » ) j’obtiens une « Class ».
Grâce à ce changement je peux voir ma « Class » dans le « Type Selector ».


Last edited by Rene on Tue May 12, 2009 5:32 am; edited 1 time in total

Rabah

Posts : 2
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : Valeo Systèmes de Contrôle Moteur Siège Social : 14, avenue des Béguines 95800 Cergy Saint-Christophe - France SAS - 479 162 695 Pontoise

View user profile

Back to top Go down

Re: Building A SysML model

Post  martync on Mon May 11, 2009 12:15 pm

Hello Rene,

It is worth applying the latest patch available on the Artisan Support web site and seeing if that resolves the problem that you are seeing. Please let us know how you get on.

Atego Patches web page

Best regards,
Martyn

martync

Posts : 7
Join date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Building A SysML model

Post  Rabah on Tue May 19, 2009 2:06 am

Thank you Martyn,
That's the problem.
Now, everything is ok.

Rabah

Posts : 2
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : Valeo Systèmes de Contrôle Moteur Siège Social : 14, avenue des Béguines 95800 Cergy Saint-Christophe - France SAS - 479 162 695 Pontoise

View user profile

Back to top Go down

Re: Building A SysML model

Post  martync on Wed May 20, 2009 5:40 am

Hello Rene,

Thank you for letting us know, it means if other people have the problem they will know that this has worked in the past. I am glad that worked and hope you find using Uno useful and interesting.

All the best,
Martyn

martync

Posts : 7
Join date : 2008-11-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Building A SysML model

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum